У сусрет Дану Војске Србије одржани прикази наоружања и војне опреме

Субота, 21.4.2018 | Култура и традиција

На улицама и трговима Јагодине, Кикинде, Ивањице и Сурдулице данас су праву атракцију представљали прикази наоружања и војне опреме које је Војска Србије приредила за житеље ових градова.

Изведени тактичко-технички зборови само су део бројних манифестација којима Министарство одбране и Војска Србије обележавају 23. април – Дан Војске Србије, као сећање на Други српски устанак подигнут истог датума, на Цвети, 1815. године у Такову.
 
Изложено наоружање и војна опрема привукли су велику пажњу, а припадници Војске Србије су, као и увек, били расположени за разговор са заинтересованим посетиоцима, који су радо постављали питања о разним сегментима војне професије.

На данашњим приказима нашло се лично и колективног наоружање пешадије, средства телекомуникација, оптоелектронска средства, самоходни вишецевни лансер ракета oгањ, противавионски топ бофорс, противавионски систем стрела 1М, теренско возило хамви, као и заштитна опрема припадника војне полиције. 
 
Од 19. до 21. априла део наоружања и војне опреме приказан је у Врбасу, Смедереву, Бору, Пироту, Вршцу, Лозници, Чачку, Аранђеловцу, Кикинди, Јагодини, Ивањици и Сурдулици, а централни догађај којим ће бити обележен Дан Војске Србије је свечана академија у Центру „Сава“ 23. априла, од 20 часова.
Кључне речи

Повезане вести