Генерал Драганић и амбасадор Скот у бази „Југ“

Понедељак, 18.4.2016 | Обука

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић и амбасадор САД у Београду Кајл Скот обишли су данас базу Војске Србије „Југ“ и потом присуствовали делу заједничке обуке инжињеријских јединица ВС и Европске команде ОС САД.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић и амбасадор САД у Београду Кајл Скот обишли су данас базу Војске Србије „Југ“ и потом присуствовали делу заједничке обуке инжињеријских јединица ВС и Европске команде ОС САД на полигону „Боровац“ и стрелишту „Вртогош“.

Захваљујући амбасадору САД на подршци у опремању базе „Југ“ и сагледавајући резултате обуке на терену, заменик начелника Генералштаба ВС генерал-потпуковник Јовица Драганић је рекао:

– Обука инжињераца у бази „Југ“ организована је квалитетно и реализована у потпуности. Кроз ову обуку, у којој су учествовали и припадници 15. инжињеријског батаљона Европске команде Оружаних снага САД, стекли смо нове вредности које се огледају у инфраструктурном уређењу стрелишта и полигона на бази „Југ“, коју, као што је познато, опремамо захваљујући помоћи САД. Управо смо при крају тог пројекта и можемо рећи да ће база постати значајан чинилац за размештај и организацију живота и рада припадника Војске Србије, али и за организацију међународних вежби и за читав овај регион, рекао је генерал Драганић.

Обраћајући се новинарима после обиласка дела јединице која учествује у обуци на полигону и стрелишту базе „Југ“, амбасадор САД у Београду Кајл Скот је рекао:

– Овде смо имали прилику да видимо резултате заједничке обуке припадника Војске Србије и Оружаних снага САД. Ова активност је још један корак на дугом путу припремања ове инжињеријске јединице за мировне операције. У оквиру наше помоћи у остваривању тог циља послали смо наше војнике из Европске команде, који помажу српским колегама да савладају обуку у управљању и одржавању инжињеријских машина које ћемо ускоро донирати Војсци Србије, казао је амбасадор Скот.

Циљ обуке која се реализује на полигону „Боровац“ и стрелишту „Вртогош“ је унапређење способности инжињеријске чете опште подршке Војске Србије декларисане за учешће у мировним операцијама и размена искустава у извршавању задатака инжињеријских јединица.

Повезане вести