Конференција за спецификацију вежбе „Балкански одговор 2015“

Уторак, 29.4.2014 | Актуелности

У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу данас је одржана конференција за спецификацију вежбе „Балкански одговор 2015“ (Balkan Response), којом је председавао командант Центра потпуковник др Иван Лазаревић. Учесници конференције сагледали су и дефинисали капацитете за организацију и извођење вежбе „Балкански одговор 2015“.

У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу данас је одржана конференција за спецификацију вежбе „Балкански одговор 2015“ (Balkan Response), којом је председавао командант Центра потпуковник др Иван Лазаревић.

Учесници конференције сагледали су и дефинисали капацитете за организацију и извођење вежбе „Балкански одговор 2015“, чија ће тема бити „Спасилачка операција у условима хемијске контаминације настале тероризмом хемијским оружјем и хемијским акцидентима“.

Скупу су присуствовали представници Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Црне Горе, Инспектората Организације за забрану хемијског оружја – OPCW, затим Сектора за ванредне ситуације МУП-а, Црвеног крста, Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије, Копнене војске, Команде за обуку и Војномедицинске академије.

Конференцији је присуствовао заменик команданта Команде за обуку генерал-мајор Млађен Нишевић.

Повезане вести