Удружењa војних ветерана у спомен-соби Копнене војске

Уторак, 17.4.2018 | Култура и традиција

Представници Удружења ветерана војнообавештајне службе, на челу са генерал-мајором у пензији Радославом Шкорићем, обишли су Спомен собу Копнене војске у Нишу.

Госте је примио командант Копнене војске, генерал-потпуковник Милосав Симовић, са сарадницима.

Генерал Шкорић је исказао велику част што је испред делегације коју је предводио могао да похвали генерала Симовића и све оне који су учествовали у изградњи овог величанственог здања. Нагласио је да садржаје које поседује музеј треба да види што већи број активних и пензионисаних војних лица, а посебно грађана. 

Помен погинулима, у присуству представника удружења, извршио је војни свештеник, капетан Ђорђе Димић. 

Према плану посете, представници удружења имали су прилику да у нишкој касарни „Аеродром“ присуствују приказу оспособљености и опремљености припадника 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде, као и да обиђу спомен-собу те елитне јединице.

Спомен-собу Копнене војске посетила је и делегација Удружења ветерана 63. падобранске бригаде, коју је предводио потпуковник у пензији Видоје Ковачевић, који се у име свих присутних захвалио генералу Симовићу и његовим сарадницима, за идеју, истрајност и упорност приликом израде овог свеобухватног и јединственог музеја, у коме се налазе и имена њихових сабораца и свих оних који су изгубили животе у борби за слободу, посебно у ратовима деведесетих година прошлог века.

Повезане вести