ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ

Четвртак, 20.11.2008 | Међународна сарадња

Данас су, у Бујановачкој Бањи, генерал-мајор Петар Ћорнаков, начелник Управе за обуку и доктрину ГШ ВС и Кјерсти Клебо, начелник Управе за међународну безбедносну политику Министарства одбране Краљевине Норвешке потписали Протокол о донацији информатичке опреме у вредности од 40.000 евра за потребе развоја Центра за санитетску обуку у Нишу.

Данас су, у Бујановачкој Бањи, генерал-мајор Петар Ћорнаков, начелник Управе за обуку и доктрину ГШ ВС и Кјерсти Клебо, начелник Управе за међународну безбедносну политику Министарства одбране Краљевине Норвешке потписали Протокол о донацији информатичке опреме у вредности од 40.000 евра за потребе развоја Центра за санитетску обуку у Нишу. Реч је о трећој донацији норвешког МО за тај центар. Претходна два пута предмет донације била је најсавременија санитетска опрема и средства која су значајно допринела убрзаном развоју центра. Иначе, развој Центра за санитетску обуку је заједнички пројекат који траје већ две године и у оквиру којег је одржано више курсева за инструкторе санитетске обуке у складу са НАТО стандардима.

Циљ заједничког пројекта је да се формира Центар за санитетску обуку војних болничара, санитетских војних техничара и инструктора санитетске обуке који ће имати регионални и међународни карактер, јер ће се и обука организовати и изводити у складу са стандардима НАТО, као што ће и сертификати о обучености које ће Центар издавати бити усклађени са НАТО стандардима.

Повезане вести