Годишњице...

Годишњице смрти Мишића, Бојовића и Штурма

20.01.2018 | Активности НГШ Полагањем венаца и цвећа данас су на Новом гробљу у Београду обележене годишњице смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића и армијског генерала Павла Јуришића Штурма.
Реконструисан...

Реконструисан пут ка кући војводе Бојовића

02.10.2017 | Цивилно-војна сарадња Припадници Војске Србије су завршили реконструкцију пута до родне куће војводе Петра Бојовића у селу Мишевићи код Нове Вароши.
Обележена...

Обележена годишњица смрти српских војсковођа

20.01.2017 | Култура и традиција Полагањем венаца на гробове војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, и армијског генерала Павла Јуришића Штурма данас је обележена годишњице смрти хероја Првог светског рата.
Изложба...

Изложба „Војвода Петар Бојовић – знамења славе и части“ у Нишу

30.11.2016 | Култура и традиција У Дому Војске Србије у Нишу данас је отворена изложба „Војвода Петар Бојовић – знамења славе и части“, која је у септембру ове године први пут приказана у Председништву Републике Србије.
Отворена...

Отворена изложба „Војвода Петар Бојовић – знамења славе и части“

30.09.2016 | Култура и традиција У Великој галерији Дома Војске је отворена изложба „Војвода Петар Бојовић – знамења славе и части“, на којој су јавности први пут представљена сва одликовања великог српског војводе.
Председник...

Председник Николић отворио изложбу „Војвода Петар Бојовић - знамење славе и части“

15.09.2016 | Култура и традиција Председник Србије Томислав Николић отворио је данас у згради Председништва изложбу на којој је представљена збирка одликовања војводе Петра Бојовића, као и повеље о унапређењу у чинове.
Венци на...

Венци на гробове војсковођа

20.01.2016 | Култура и традиција Уз државне и војне почасти данас су полагањем венаца на Новом гробљу обележене годишњице смрти војводе Живојина Мишића, армијског генерала Павла Јуришића-Штурма као и војводе Петра Бојовића.
Генерал...

Генерал Диковић одао почаст српским војсковођама

20.01.2014 | Актуелности Полагањем венаца, данас је на Новом гробљу у Београду, делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, одала почаст славним српским војводама Живојину Мишићу и Петру Бојовићу и армијском генералу Павлу Јуришићу Штурму поводом годишњицa њихове смрти.
Обележене...

Обележене годишњице смрти војвода Мишића и Бојовића и генерала Штурма

20.01.2009 | Култура и традиција Поводом обележавања годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, као и армијског генерала Павла Јуришића Штурма, данас су положени венци на њихове гробове на Новом гробљу у Београду.