ОБВТ ЛАЗАР 3

Курс за...

Курс за припаднике Организације за забрану хемијског оружја

12.12.2018 | Међународна сарадња Тренинг курс са реалним токсичним хемикалијама за припаднике Организације за забрану хемијског оружја (OPCW) реализује се у Центру АБХО Војске Србије у Крушевцу у току ове недеље.
Инспектори...

Инспектори Уједињених нација на обуци у Центру АБХО

18.06.2018 | Обука У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) Војске Србије у Крушевцу у току је обука инспектора Организације за забрану хемијског оружја Уједињених нација.
Вежбом...

Вежбом Балкански одговор 2018 против заједничких претњи

25.05.2018 | Обука „Свет се мења, и то на горе, и постаје све небезбедније место у коме нам различите претње долазе с различитих страна“, рекао је министар одбране Александар Вулин обраћајући се учесницима мултинационалне цивилно-војне вежбе „Балкански одговор 2018“ на полигону „Равњак“ код Крушевца.
Тренинг...

Тренинг инспектора OPCW у Центру АБХО

01.11.2017 | Међународна сарадња У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране у Крушевцу данас је почео деветодневни тренинг курс инспектора за контролу хемијског оружја Организацијe за забрану хемијског оружја (OPCW).
Тренинг...

Тренинг курс за инспекторе OPCW у Центру АБХО

22.02.2017 | Међународна сарадња У Центру АБХО у Крушевцу, од 20. фебруара до 3. марта ове године, реализује се Tренинг курс са реалним токсичним хемикалијама за припаднике Организације за забрану хемијског оружја (OPCW).
Тренинг...

Тренинг инспектора OPCW у Центру АБХО

02.11.2016 | Међународна сарадња У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране у Крушевцу данас је почео деветодневни тренинг инспектора Организацијe за забрану хемијског оружја (OPCW).
Представник...

Представник Организације за забрану хемијског оружја у ЦУК АБХО

07.08.2014 | Међународна сарадња У касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу данас је одржан састанак представника Команде за обуку, Центра за усавршавање кадрова АБХО, 246. батаљона АБХО, Војнотехничког института и Војномедицинске академије (Национални центар за контролу тровања) са представником Организације за забрану хемијског оружја (OPCW). На састанку су усаглашене појединости у вези реализације тренинга инспектора OPCW са реалним високотоксичним хемикалијама у септембру 2014. године.
Међународни...

Међународни основни курс помоћи и заштите од хемијског оружја

02.06.2014 | Међународна сарадња У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу, данас је почео Десети међународни основни курс помоћи и заштите од хемијског оружја. Петодневни курс похађа 17 учесника из 14 земаља потписница „Конвенције о забрани употребе хемијског оружја“.
Конференција...

Конференција за спецификацију вежбе „Балкански одговор 2015“

29.04.2014 | Актуелности У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу данас је одржана конференција за спецификацију вежбе „Балкански одговор 2015“ (Balkan Response), којом је председавао командант Центра потпуковник др Иван Лазаревић. Учесници конференције сагледали су и дефинисали капацитете за организацију и извођење вежбе „Балкански одговор 2015“.
Састанак...

Састанак са делегацијом Организације за забрану хемијског оружја

21.06.2013 | Обука У Центру за усавршавање кадрова атомско-билошко-хемијске одбране (ЦУК АБХО) јуче је одржан састанак представника Министарства одбране и Војске Србије са делегацијом Организације за забрану хемијског оружја (Organization for Prohibition of the Chemical Weapons – OPCW).