Међународни...

Међународни курс из области заштите од хемијског оружја

20.06.2019 | Обука У Центру АБХО Војске Србије у Крушевцу реализује се 13. међународни основни курс из области заштите од хемијског оружја.
Обука...

Обука инструктора OPCW у Центру АБХО

04.04.2019 | Међународна сарадња У Центру АБХО у крушевачкој касарни „Цар Лазар“ реализује се Tренинг курс са реалним токсичним хемикалијама за припаднике Организације за забрану хемијског оружја (OPCW).
Курс за...

Курс за припаднике Организације за забрану хемијског оружја

12.12.2018 | Међународна сарадња Тренинг курс са реалним токсичним хемикалијама за припаднике Организације за забрану хемијског оружја (OPCW) реализује се у Центру АБХО Војске Србије у Крушевцу у току ове недеље.
Инспектори...

Инспектори Уједињених нација на обуци у Центру АБХО

18.06.2018 | Обука У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) Војске Србије у Крушевцу у току је обука инспектора Организације за забрану хемијског оружја Уједињених нација.
Вежбом...

Вежбом Балкански одговор 2018 против заједничких претњи

25.05.2018 | Обука „Свет се мења, и то на горе, и постаје све небезбедније место у коме нам различите претње долазе с различитих страна“, рекао је министар одбране Александар Вулин обраћајући се учесницима мултинационалне цивилно-војне вежбе „Балкански одговор 2018“ на полигону „Равњак“ код Крушевца.
Тренинг...

Тренинг инспектора OPCW у Центру АБХО

01.11.2017 | Међународна сарадња У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране у Крушевцу данас је почео деветодневни тренинг курс инспектора за контролу хемијског оружја Организацијe за забрану хемијског оружја (OPCW).
Тренинг...

Тренинг курс за инспекторе OPCW у Центру АБХО

22.02.2017 | Међународна сарадња У Центру АБХО у Крушевцу, од 20. фебруара до 3. марта ове године, реализује се Tренинг курс са реалним токсичним хемикалијама за припаднике Организације за забрану хемијског оружја (OPCW).
Тренинг...

Тренинг инспектора OPCW у Центру АБХО

02.11.2016 | Међународна сарадња У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране у Крушевцу данас је почео деветодневни тренинг инспектора Организацијe за забрану хемијског оружја (OPCW).
Представник...

Представник Организације за забрану хемијског оружја у ЦУК АБХО

07.08.2014 | Међународна сарадња У касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу данас је одржан састанак представника Команде за обуку, Центра за усавршавање кадрова АБХО, 246. батаљона АБХО, Војнотехничког института и Војномедицинске академије (Национални центар за контролу тровања) са представником Организације за забрану хемијског оружја (OPCW). На састанку су усаглашене појединости у вези реализације тренинга инспектора OPCW са реалним високотоксичним хемикалијама у септембру 2014. године.
Међународни...

Међународни основни курс помоћи и заштите од хемијског оружја

02.06.2014 | Међународна сарадња У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу, данас је почео Десети међународни основни курс помоћи и заштите од хемијског оружја. Петодневни курс похађа 17 учесника из 14 земаља потписница „Конвенције о забрани употребе хемијског оружја“.