Тактичка обука у извиђачким јединицама Копнене војске

Понедељак, 5.2.2024 | Обука
У извиђачким четама бригада копнене војске, које су у претходном периоду опремљене новим наоружањем и војном опремом, реализује се интензивна обука за извршавање задатака на обавештајном обезбеђењу снага у операцијама Војске Србије.

Извиђачи сада на полигонима и вежбалиштима реализују тактичку обуку за извођење дејстава у дубини непријатељевог распореда, уз употребу вишенаменских борбених и специјалних возила високе проходности.

У складу са очекиваним задацима извиђачких јединица и зацртаним циљевима обуке, оспособљавају се за широк спектар активности, од оријентације и кретања на непознатом терену, преко извиђања у дневним и ноћним условима до извођења препадних и заседних дејстава.

Увежбава се и руковање новим беспилотним летелицама и вишенаменским уређајима за осматрање, чијим су увођењем у употребу у великој мери унапређене способности за прикупљање и обраду обавештајних података.

Борбене могућности извиђачких јединица Копнене војске значајно су унапређене у години за нама. Уз интензивно обучавање, наставља се и опремање најбољим наоружањем и војном опремом како би ове јединице на савременом бојишту могле успешно реализовати своје задатке и снагама Војске Србије обезбедити поуздане и правовремене обавештајне податке.

Повезане вести