Јачање војне сарадње са Француском

Среда, 15.3.2023 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић боравио је у званичној посети Републици Француској, током које је имао одвојене сусрете са министром одбране и начелником генералштаба и обишао више састава француских оружаних снага.

Дводневна посета је завршена данас обиласком 118. ваздухопловне базе у Мон де Марсану, где су делегацији Војске Србије презентовани мисија и задаци јединице, искуства из оперативне употребе вишенаменских борбених авиона „рафал“, те део способности француског војног санитета.

Српској делегацији су представљене и карактеристике авиона „рафал“, капацитети за његово одржавање и обуку пилота, као и реаговање дежурне јединице ловачке авијације наоружане овим типом ваздухоплова, са полетањем пара авиона.

Генерал Мојсиловић је, сумирајући резултате посете, истакао задовољство отвореним и конструктивним разговорима које је водио са високим француским званичницима и изразио уверење да ће Министарство одбране Француске, будући да високо цени сарадњу у области одбране са Србијом, али и напоре наше државе на очувању мира и стабилности у региону Западног Балкана, дати пун допринос даљем јачању како војно-војне тако и војно-економске сарадње Србије и Француске.

Повезане вести