Припадници „Кобри“ на такмичењу специјалних јединица у Дубаију

Недеља, 4.2.2024 | Међународна сарадња
Припадници Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“ учествују на такмичењу специјалних полицијских јединица које се од 3. до 7. фебруара одржава у Уједињеним Арапским Емиратима.

Такмичење се одржава у организацији полиције Дубаија и представља јединствену платформу за демонстрацију оспособљености припадника елитних полицијских јединица, размену идеја и унапређење сарадње и међусобног поштовања.

Ове године су учешће узела 73 тима специјалних јединица полиције и војне полиције, а осим „Кобри“, своје екипе на такмичењу имају и Жандармерија и Специјална антитерористичка јединица Министарства унутрашњих послова.

Екипе се надмећу у пет догађаја дизајнираних тако да тестирају менталну оштрину и физичку издржљивост такмичара до крајњих граница.

Програмом је обухваћено решавање тактичких полицијских задатака, уз гађање из различитог наоружања, спасавање талаца и савлађивање препрека на специјално изграђеном полигону, а за успех је неопходна врхунска ватрена оспособљеност, брзо размишљање, одлична тимска комуникација и висока отпорност на стрес.

Повезане вести