Провера обучености војника на служењу војног рока

Среда, 30.8.2023 | Обука
У центрима за специјалистичку обуку Војске Србије данас је завршена провера индивидуалне обучености војника на служењу војног рока генерације „јун 2023“.

Ова провера долази након друге фазе првог периода обучавања, а приступили су јој војници родова пешадије, аритиљерије, инжињерије и артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, те атомско-биолошко-хемијске и служби логистике, телекомуникација и ваздушног осматрања и јављања.

На дводневном испиту обучености, војници су решавали задатке из тактичке обуке и кроз практичне радње и поступке показали стечена знања и вештине у употреби наоружања, борбених средстава и војне опреме.

Резултати показују да су војници успешно савладали све садржаје обучавања и да су оспособљени за извођење тактичких борбених радњи на бојишту, руковање различитим наоружањем и реализaцију задатака у складу са наменом свог рода, односно службе.

Војнике генерације „јун 2023“ сада очекује премештај у јединице Војске Србије где ће се у завршна три месеца војног рока обучавати за реализацију колективних задатака.

Повезане вести