Обука на модернизованом систему за противваздухопловна дејства

Петак, 13.1.2023 | Обука
У артиљеријско-ракетним дивизионима за противваздухопловна дејства у бригадама Копнене војске реализује се интензивна обука за борбену упторебу модернизованог противавионског система 40 мм „бофорс“.

У складу са програмом и зацртаним стандардима обучавања, послуге овог система се оспособљавају за реализацију широког спектра задатака на заштити јединица Копнене војске у борбеним операцијама, као и одбрани важних објеката и инсталација од дејства из ваздушног простора.

Акценат је на увежбавању тактичких радњи и поступака које се примењују у борби против беспилотних летелица, борбених хеликоптера, крстарећих ракета, нисколетећих авиона, као и приликом извођења дејстава по циљевима на земљи.

Модернизацијом противавионског система 40 мм „бофорс” значајно су унапређени заштита послуге, мобилност и брзина припреме за ватрено дејство, а тиме и укупне маневарске и ватрене способности артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства Војске Србије за брзо и ефикасно извршавање наменских задатака у нападним и одбрамбеним операцијама.

Повезане вести