Редовна обука припадника 63. падобранске бригаде

Среда, 22.11.2023 | Из јединица
Припадници 63. падобранске бригаде Војске Србије континуирано реализују разноврсну обуку, како у рејону базирања тако и ван мирнодопске локације, са циљем очувања високог нивоа борбене готовости јединице за извођење специјалних борбених активности и операција од посебног значаја.

Једном од сегмената обуке на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, данас је присуствовао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић.

Том приликом, остварио је непосредан увид у реализацију припрема за извршење падобранских скокова и обуке у борењу, и уверио се у одличну оспособљеност професионалног састава за извођење медицинске евакуације повређених и борбене евакуације падобранских тимова ваздушним путем.

На обуци активно учествују и професионални војници који су у јединицу примљени почетком августа по Пројекту 5000, а достигнути степен њихове стручно-специјалистичке обучености потврђује да је обука квалитетно припремљена и организована тако да и они у реалном времену могу постићи високе стандарде који се постављају пред ову елитну јединицу Војске Србије.

Комплексна борбена обука у 63. падобранској бригади реализује се током целе године у свим временским и земљишним условима, чиме се обезбеђује врхунска оспособљеност и психофизичка припремљеност припадника бригаде и даље унапређује укупна борбена готовост јединице.

Повезане вести