Успешан наступ на такмичењу у САД

Понедељак, 8.4.2024 | Међународна сарадња
Припадници Војске Србије имали су успешан наступ на такмичењу „Најбољи ратник“, којe је, у организацији Националне гарде Охаја, одржано од 4. до 7. априла у Сједињеним Америчким Државама.

Водник Влајко Поповић из 72. бригаде за специјалне операције био је други у укупном пласману у категорији подофицира, док су у категорији војника наши момци били у првих десет такмичара.

Такмичење је одржано у бази „Џејмс А. Гарфилд“ код града Равене у америчкој савезној држави Охајо, уз учешће припадника Националне гарде Охаја, Војске Србије и Мађарске војске.

Они су се надметали у 11 психофизички захтевних дисциплина, којима је, обухваћено тестирање физичке припремљености, ватрене оспособљености и других војничких знања и вештина.

Ово је друго учешће припадника Војске Србије на такмичењу „Најбољи ратник“ у САД и само једна од бројних активности Војске Србије и Националне гарде Охаја, у оквиру програма државног партнерства, које за циљ има подизање нивоа оперативних способности и достизање интероперабилности оружаних снага, јачање поверења и развој укупних односа Србије и САД.

Прошле године победник овог такмичења био је припадник Војске Србије — водник прве класе Иван Јеремић из 72. бригаде за специјалне операције.

Повезане вести