Постављање понтонског моста до Лида

Понедељак, 19.6.2017 | Цивилно-војна сарадња

Припадници Војске Србије ангажовани на склапању понтонског моста класе 20 тона и дужине око 365 метара, који повезује Велико ратно острво са левом обалом Дунава, данас приводе радове крају.

Припадници Војске Србије ангажовани на склапању понтонског моста преко реке Дунав, до плаже Лидо у Земуну, данас приводе радове крају. Преко понтонског моста класе 20 тона и дужине око 365 метара, који повезује Велико ратно острво са левом обалом Дунава, моћи ће да прелазе пешаци и лака возила до 20 тона, од сутра, 20. јуна, па све до 1. септембра.

Командант 1. понтонирског батаљона Речне флотиле потпуковник Синиша Маринковић рекао је да већ традиционално постављање моста има вишеструку корист и за грађане и за припаднике војске. 

- Припадници 1. понтонирског батаљона раде на успостављању мостовног места преласка од Земунског кеја до плаже Лидо како би грађанима били омогућени приступ и коришћење познате земунске плаже. Израда моста је веома захтеван посао који се често обавља на високим температурама, али користан је и за нас и за грађане. Тиме проверавамо наше способности, односно оспособљености, а грађани добијају безбедан прелаз до купалишта, изјавио је потпуковник Маринковић.

Повезане вести