Комбинована обука пешадијских и оклопних јединица

Понедељак, 9.1.2023 | Обука
У пешадијским и оклопним јединицама Прве бригаде копнене војске реализoвана је комбинована колективна обука за извођење борбених дејстава у нападним и одбрамбеним операцијама.

Реч је о посебном сегменту обуке, током којег се професионални састав  родова пешадије и оклопних јединица оспособљавао за реализацију додељених задатака у садејству, чиме се обезбеђује ефикасна употреба снага у операцијама и унапређује укупна борбена готовост  бригаде.

Тежиште је било на заједничким увежбавањима тактичких радњи и поступака на бојишту, уз употребу тенкова, како би војници и старешине постигли захтеване стандарде колективне обучености и припремили се за здружене тактичке вежбе и реализацију бојевих гађања који их очекују у наредном периоду.

Комбинована обука и заједничка увежбавања представљају важан сегмент обучавања у Војсци Србије, будући да се њиховом реализацијом унапређује како оспособљеност команди за планирање операција и командовање снагама, тако и способност јединица за извођење борбених дејстава, самостално и у садејству са другим саставима.

Повезане вести