Такмичење специјалних јединица у Кувајту

Четвртак, 22.2.2024 | Међународна сарадња
Припадници 72. бригаде за специјалне операције имали су запажено учешће на међународном такмичењу специјалних војних и полицијских јединица које је од 18. до 22. фебруара одржано у Кувајту.

На такмичењу су учествовали полицијски антитерористички тимови и тактичке јединице за спасавање талаца, те војни тимoви за специјалне операције.

Током пет такмичарских дана, екипе су се надметале у седам догађаја прилагођених реалним ситуацијама у којима се могу наћи припадници специјалних јединица у противтерористичким операцијама, демонстрирајући притом изузетну психофизичку издржљивост, тимски рад и врхунску тактичку и ватрену оспособљеност такмичара.

Било је ово прво учешће припадника Војске Србије на престижном такмичењу чији је организатор кувајтска полиција. Осим спортског надметања и демонстрације оспособљености, такмичење се организује и са циљем успостављања и унапређења сарадње елитних полицијских и војних јединица и размене идеја и искустава у борби против тероризма и решавању талачких ситуација.

Повезане вести