Обука извиђача Копнене војске у летњим условима

Петак, 25.8.2023 | Обука
Припадници извиђачких јединица из састава Копнене војске ове и претходне недеље су, у рејонима ван мирнодопске локације, реализовали обуку за извршавање наменских задатака у летњим условима.

Реч је о завршном сегменту овог циклуса обуке током којег су извиђачи увежбавали савлађивање водених препрека формацијским и импровизованим пловним средствима и решавали тактичке задатке у различитим окружењима, уз примену мера маскирања и прикривање трагова кретања. 

Увежбавана је и употреба савремених средстава и система за осматрање којима су извиђачке јединице опремљене у претходном периоду и чијим су увођењем у употребу у великој мери унапређене способности за осматрање, прикупљање и обраду обавештајних података.

Претходно су извиђачи са успехом савладали садржаје обучавања из пливања, борења, прецизног гађања ножем и оспособили се за преживљавање и самосталну исхрану у природи у условима отежаног снабдевања јединице.

Континуираном обуком извиђачких јединица која се изводи током целе године, на различитим типовима терена широм земље и у свим временским условима, обезбеђује се висок ниво оспособљености и борбене готовости ових састава Војске Србије за реализацију задатака обавештајног обезбеђења снага у операцијама.

Повезане вести