Генерал Драганић разговарао са делегацијом Националне гарде Охаја

Четвртак, 7.5.2015 | Државно партнерство са Охајом

Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је данас делегацију Националне гарде Охаја коју је предводила пуковник Барбара Херингтон Клеменс. Наставак сарадње на развоју базе „Југ“ и спровођење „Хуманитарне асистенције“, у оквиру које су претходних година обновљене...

Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је данас делегацију Националне гарде Охаја коју је предводила пуковник Барбара Херингтон Клеменс. Наставак сарадње на развоју базе „Југ“ и спровођење „Хуманитарне асистенције“, у оквиру које су претходних година обновљене поједине школе и обданишта у општинама Лапово, Прокупље, Соко Бања и Краљево, биле су неке од тема разговора. Састанку је присуствовао и начелник Одељења за цивилно-војну сарадњу пуковник Игор Авдић.



Генерал Драганић изразио је захвалност Националној гарди Охаја на подршци коју пружа Војсци Србије у њеним напорима да база „Југ“ постане регионални центар за обуку јединица за учешће у мултинационалним операцијама, а потом и центар Партнерства за мир. Он је оценио да је сарадња Војске Србије и Националне гарде Охаја, која се интензивно развија од 2006. године у оквиру програма државног партнерства Србије и Охаја, веома добра и изразио уверење да ће се таква сарадња и убудуће развијати и продубљивати.

Повезане вести