Састанак с командантом Колеџа одбране НАТО-а

Среда, 13.12.2023 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је у посету команданта Колеџа одбране НАТО-а из Рима генерал-потпуковника Макса Нилсена, који предводи полазнике Вишег курса те образовне институције у посети нашој земљи.

На састанку је разговарано о могућностима које Колеџ одбране пружа за усавршавање и резултатима досадашње сарадње, а размењена су и мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету и променама у физиономији савремених оружаних сукоба. 

Генерал Мојсиловић је досадашњу сарадњу оценио као обострано корисну, како за стицања нових знања и размену искустава међу припадницима оружаних снага, тако и за укупне односе и међусобно разумевање.

У оквиру тродневне посете нашој земљи, генерал Нилсен је са полазницима Вишег курса Колеџа одбране НАТО-а присуствовао панел-дискусијама у организацији Универзитета одбране о учешћу Републике Србије у Партнерству за мир и заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици Европске уније, односу Србије и НАТО-а, развоју способности Војске Србије и ангажовању ван граница Републике Србије, те питањима безбедности у свету са импликацијама на наш регион.

Повезане вести