Инжињеријска обука и радови на путним комуникацијама

Среда, 25.10.2023 | Обука
На полигонима Војске Србије у околини Врања и приступним саобраћајницама у току је редовна обука припадника инжињеријског батаљона путне специјалности из састава Четврте бригаде копнене војске.

Обука се реализује кроз извођење радова на путним комуникацијама и уређење заклона, склоништа и стрелишта у војним комплексима. Циљ је унапређење обучености професионалног састава, додатно оспособљавање професионалних војника који су недавно примљени у јединицу, те инжињеријско уређење војних објеката.

Програм обуке је базиран на практичној употреби инжињеријских машина у реалним условима, а у оквиру планираних радова санирају се ударне рупе и друга оштећења на путевима, скидају се косине, ископавају и проширују канали за одвод и обележавају критичне деонице. 

Припадници јединице у обуци користе и најсавременије инжињеријске машине на употреби у Војсци Србије, које осим унапређене безбедности за кориснике омогућавају и значајно брже извођење радова и садржајнију обуку.

Реализацијом оваквих активности унапређује се оспособљеност јединице за извођење инжињеријских и противинжињеријских дејстава у операцијама Копнене војске и уједно олакшава живот локалном становништву, којем су путеви које Војска Србије сада реконструише jeдина веза са градском средином.

Повезане вести