Обука војника у јединицама војне полиције

Уторак, 23.1.2024 | Обука
У батаљонима војне полиције из састава Копнене војске у току је обука војника који су добровољно служење војног рока започели у септембру прошле године.

Они се, у складу са својим специјалностима, сада оспособљавају за реализацију колективних задатака у војнополицијским јединицама, након што су успешно прошли четворомесечно индивидуално обучавање у центрима Команде за обуку.

Акценат је на увежбавању тактичких радњи и поступака и примени овлашћења војне полиције у различитим ситуацијама, уз употребу борбених возила и савременог наоружања и опреме којима су опремљене јединице војне полиције Војске Србије. 

Војници се у овој фази уче и основним техникама борења, пролазе захтевну физичку обуку и активно учествују у реализацији редовних активности јединица. Циљ је да се по завршетку обуке добију војници који су физички способни, добро обучени и мотивисани за рад у јединицама војне полиције.

За оне који желе да постану професионални припадници Војске Србије, створени су услови да неопходну селекцију прођу још током служења војног рока, како би одмах по његовом завршетку могли да ступе у професионалну војну службу.

Повезане вести