Специјалистичка обука војника рода пешадије

Четвртак, 9.2.2023 | Обука
На полигонима за обуку Војске Србије у околини Пожаревца претходних дана је реализовано стационарно логоровање војника на служењу војног рока генерације „децембар 2022“ рода пешадије.

Овај сегмент индивидуалне специјалистичке обуке реализује се у складу са програмом оспособљавања војника на служењу војног рока са циљем њиховог обучавања за извршавање борбених задатака у одбрани и нападу и адаптирања на живот и рад у теренским условима.

Током вишедневне обуке на полигону, војници су увежбавали тактичке радње и поступке у борби, као што су оријентација, осматрање, маскирање, кретање на бојишту, те израду заклона за дејство и заштиту, а реализовали су и сва предвиђена гађања из пешадијског наоружања. Посебан изазов за војнике је била тактичка стаза са препрекама на којој су били у прилици да покажу стечена знања и вештине за брзо и правилно реаговање у примени тактичких радњи и решавању ватрених задатака у одбрани и нападу.

По повратку са терена следи завршни део индивидуалне специјалистичке обуке и провера обучености ове генерације војника за извршавање тактичких задатака и борбену употребу личног и колективног наоружања рода пешадије, а затим и премештај у јединице Војске Србије на обуку за реализацију колективних задатака.

Повезане вести