Војска Србије наставља да помаже грађанима Новог Пазара

Четвртак, 24.11.2022 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије, на позив Штаба за ванредне ситуације Новог Пазара, ангажовани су на пружању помоћи локалном становништву у отклањању последица поплава које су недавно погодиле овај град.

Инжињеријска радна група из састава Копнене војске изводи радове на поправци оштећених путева и на чишћењу пропуста за воду од набујале вегетације, наслага земље и другог депонованог материјала у селима на територији Новог Пазара, а ангажоване су и цистерне за снабдевање пијаћом водом грађана у појединим деловима града у којима још није успостављено нормално водоснабдевање.

Инжињерци Војске Србије наилазе на одличан пријем мештана, који уз захвалност за пружену помоћ и пожртвован рад истичу да овакве активности доприносе томе да грађани Војску Србије доживљавају као сигурну снагу на коју се увек могу ослонити.

Након временских непогода које су крајем прошле недеље задесиле Рашки округ, припадници Војске Србије су међу првима пружили помоћ угроженом становништву, потврђујући тако спремност да се у кратком року ангажују на било којем делу територије онда када је потребна помоћ грађанима Србије.

Повезане вести