Посета делегације верске службе Националне гарде Охаја Генералштабу Војске Србије

Уторак, 19.5.2015 | Државно партнерство са Охајом

Сусретом и разговором са начелником Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије бригадним генералом Стојаном Коњиковцем трочлана делегација верске службе Националне гарде Охаја, коју је предводио војни свештеник пуковник Ендрју Аквино, отпочела је данас посету Генералштабу...

Сусретом и разговором са начелником Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије бригадним генералом Стојаном Коњиковцем трочлана делегација верске службе Националне гарде Охаја, коју је предводио војни свештеник пуковник Ендрју Аквино, отпочела је данас посету Генералштабу Војске Србије.



Том приликом, пуковник Аквино доделио је одликовања и повеље Националне гарде Охаја главном војном имаму капетану Мустафи Јусуфспахићу и главном војном капелану капетану Горану Аврамову, а главном војном свештенику капетану Слађану Влајићу одликовање ће бити уручено по повратку делегације у Америку, на усавршавању на коме тренутно борави. Реч је о бронзаној медаљи Националне гарде Охајо (The Ohio Commendation Medal OHCOM), војном признању која се додељује за изузетне резултате и допринос приликом обављања задатака војним лицима.



Током данашње посете, начелник Одељења за веру Генералштаба Војске Србије пуковник Саша Милутиновић, америчким колегама представио је досадашња искуства у раду главног војног свештеника, капелана и имама, а било је речи и о достигнутом нивоу имплементације делатности верске службе у Војсци Србије. 



Пуковник Аквино, током свог излагања осврнуо се на сарадњу војних свештеника са командантима, пружање религијске подршке, као и богослужење и пружање религијске подршке у теренским условима.

У наставку посете, делегација верске службе Националне гарде Охаја обићиће Патријаршију СПЦ, Јеврејску Синаногу, Бајракли џамију, спомен комплекс Опленац, као и Војни музеј. 

Повезане вести