Обука за реализацију војнополицијских задатака

Понедељак, 30.10.2023 | Обука
У батаљонима војне полиције из састава Копнене војске у току је интензивна обука професионалних војника и старешина који су недавно примили дужности у овим јединицама Војске Србије.

Обука се реализује заједно са искусним војним полицајцима, а циљ је да целокупни професионални састав у потпуности задовољава високе стандарде обучености, те да се даље унапреди борбена готовост јединица. 

На полигонима и вежбовном простору, војни полицајци увежбавају тактике, технике и процедуре које се примењују у реализацији  борбених активности за које су ове јединице намењене. Сада је тежиште на обуци за извођење противтерористичке борбе, од иницијалног добијања података о активностима у зони одговорности, до блокаде и уништења терористичке групе.

У процесу обучавања користи се савремено наоружање, опрема и борбена возила, који војним полицајцима омогућавају да задатке изврше у потпуности, на време и уз минималан ризик по сопствене снаге. 

Новопримљене припаднике јединица војне полиције очекује дуготрајна и комплексна обука којом ће достићи пуну оспособљеност за реализацију широког спектра задатака и послова опште безбедности у Министарству одбране и Војсци Србије.

Повезане вести