Обука пешадијске чете за учешће у мировној операцији

Уторак, 28.2.2023 | Обука
Пешадијска чета из састава Прве бригаде копнене војске која је одређена за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану започела је циклус обучавања за ангажовање у овој блискоисточној земљи.

У првој фази вишемесечних припрема, професионални војници и старешине ове јединице пролазе садржаје из тактичке, ватрене и физичке обуке, како би освежили знања и вештине и спремно дочекали колективну обуку. Тада ће се, у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“, оспособљавати за реализацију задатака у зони операције у саставу шпанског контингента мировних снага Уједињених нација.

У завршном сегменту припрема, припаднике пешадијске чете очекује тактичка вежба на којој ће бити проверене обученост и интероперабилност ове јединице, те укупна спремност за учешће у мировној операцији.

Војска Србије у Либану ангажује јединицу ранга пешадијске чете од 2013. године, а тренутно се у зони ове мировне операције Уједињених нација налазе и наши штабни официри, вод за заштиту снага и елемент националне подршке.

Повезане вести