Обука полазника Основног курса за подофицире

Уторак, 28.3.2023 | Обука
У Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у Панчеву реализује се обука полазника 21. класе Основног курса за подофицире, који су своје усавршавање започели почетком овог месеца.

Шестомесечно оспособљавање за почетне подофицирске дужности у јединицама Војске Србије похађају професионални војници који су успешно завршили Лидерски курс и својим залагањем и постигнутим резултатима у јединици показали да су спремни за овај ниво усавршавања.

У оквиру првог – заједничког модула, који је сада у току, полазници курса се обучавају за командовање јединицом ранга одељења, извршавање општих тактичких радњи и решавање ватрених задатака у борбеним дејствима, као и за методски правилно извођење основне индивидуалне и општевојне обуке. 

Будуће подофицире по завршетку првог модула очекује специјалистичка обука за почетне старешинске дужности у оквиру свог рода или службе, а потом и тронедељно стажирање у јединицама Војске Србије. Они који успешно савладају све модуле биће унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће подофицирске дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести