Провера специјалистичке обучености војника

Петак, 29.12.2023 | Обука
У Центру за обуку копнене војске ове недеље је реализована провера индивидуалне обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2023“ којима први период обучавања траје четири месеца.

Провери су приступили војници рода оклопних јединица и војнополицијских и извиђачких специјалности у оквиру рода пешадије, којима због специфичности и комплексности војничких дужности за које се оспособљавају индивидуална обука траје месец дана дуже.

Војници су претходно прошли све садржаје индивидуалне тактичке обуке, оспособили се за руковање личним и наоружањем рода и реализовали сва програмска гађања и проверу физичких способности.

У складу са својим специјалностима, војници су током провере практично решавали тактичке и ватрене задатке, показавши притом висок ниво усвојених знања и вештина за реализацију индивидуалних тактичких и ватрених задатака.

Успешан завршетак испита оспособљености резултат је посвећености и залагања војника током обучавања и показатељ да је обука добро планирана и изведена. У наставку следи колективна обука у оклопним, односно војнополицијским и извиђачким јединицама Војске Србије, где ће војници бити у прилици да надограде стечена знања и активно учествују у реализацији свакодневних задатака.

Повезане вести