Обука војника за подофицирске дужности

Уторак, 29.6.2021 | Обука
У оквиру обуке полазника Основног курса за подофицире рода оклопних јединица у теренским условима, на полигону „Орешац“ код Вршца успешно су реализована гађања из наоружања тенка М-84, борбеног возила пешадије М-80А и оклопно-извиђачког аутомобила БРДМ-2.

Реч је о важном сегменту стручноспецијалистичке обуке будућих подофицира оклопних јединица Војске Србије, у оквиру којег се полазници оспособљавају за реализацију сложених ватрених и тактичких радњи и задатака. 

У досадашњем току курса, полазници су на полигонима, у кабинетима и на вежбалиштима стекли знања о лидерству и командовању, управљању обуком, општој тактици, и прошли физичку и ватрену обуку, а непосредно пред излазак на терен тежиште у обуци је било на руковању и одржавању наоружања, борбених возила и уређаја.

Гађања из наоружања оклопних јединица реализују се у завршном делу стручноспецијалистичке обуке полазника који се оспособљавају за командовање тенковском посадом и механизованим одељењем и представљају одличну прилику да будући подофицири стекну поверење у поузданост и  ватрене могућности борбених средстава рода. 

Кандидати који успешно заврше Основни курс за подофицире биће унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести