Обука војника на служењу војног рока у Бригади везе

Понедељак, 7.2.2022 | Обука
Војници генерације „септембар 2021“ који други период војног рока служе у Бригади везе пролазе интензивну обуку за реализацију колективних задатака у касарни „Топчидер“ у Београду.
 
Након успешно завршене индивидуалне обуке у центрима Команде за обуку, војници на служењу војног рока се у овој јединици Војске Србије оспособљавају за више специјалности службе телекомуникација, као што су радио-телепринтериста, телефониста-линијаш и радио-релејац.

Обука се изводи у специјално опремљеним кабинетима, који пружају услове за практичан рад на савременим уређајима и системима, и у теренским условима, где је тежиште на увежбавању радњи и поступака приликом постављања телекомуникационих станица и провере квалитета комуникација у планираним радио-мрежама.

Војницима ће након завршетка војног рока бити понуђена могућност да ступе у строј припадника Војске Србије у својству професионалног војника, а они који се одлуче да каријеру започну у Бригади везе обављаће одговорне дужности на обезбеђењу непрекидности функционисања телекомуникационо-информатичког система у Министарству одбране и Војсци Србије.

Повезане вести