Полазници 6. класе Високих студија безбедности и одбране у посети Копненој војсци

Понедељак, 3.4.2017 | Актуелности

Полазници 6. класе Високих студија безбедности и одбране, које предводи начелник овог највишег нивоа усавршавања у систему одбране пуковник Горан Жупац, бораве у посети Копненој војсци.

У касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, добродошлицу полазницима усавршавања пожелео je командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, који им је представио организацију, мисију, најзначајније задатке и ангажовање припадника Копнене војске у Копненој зони безбедности. Посебно је било речи о мигрантској кризи и ангажовању припадника Копнене војске у обезбеђењу дела државне границе према Бугарској, Македонији и Црној Гори.

Полазницима Високих студија безбедности обратили су се и начелник Нишавског управног округа Александар Цветковић, начелник Управе за ванредне ситуације у Нишу Срђан Митровић, командaнт Треће бригаде Копнене војске пуковник Предраг Грбић и начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић.

У току данашњег обиласка Ниша, полазници Високих студија безбедности и одбране обићи ће и Српско-руски хуманитарни центар.

Студијско путовање биће настављено обиласком Четврте бригаде Копнене војске у Врању и Бујановцу где ће полазници посетити базу „Југ“ и базу „Добросин“, након чега ће обићи и Другу бригаду у Краљеву и Технички ремонтни завод у Чачку.

У оквиру студијског путовања, полазници 6. класе Високих студија безбедности и одбране обићи ће и бројне културно-историјске знаменитости — нишку „Ћеле Кулу”,  Спомен собу Четврте бригаде Копнене војске и Спомен кућу Боре Станковића у Врању, док ће у околини Краљева посетити манастир „Жича”. 

Повезане вести