Честитке начелника Генералштаба поводом војних празника

Четвртак, 4.2.2016 | Култура и традиција

Поводом предстојећих војних празника, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитке припадницима геодетске службе, Војногеографског института, Војног архива и Института за стратегијска истраживања.

Честитка припадницима геодетске службе


Припадницима геодетске службе упућујем срдачне честитке поводом 5. фебруара – Дана службе. 

Ове године прослављате јубилеј – 140 година од формирања геодетске службе у српској војсци, гајећи традицију дугу колико и самосталност модерне Србије. 

Својим радом у области геотопографског обезбеђења Војске Србије, као и реализацијом пројеката од општег друштвеног значаја, постигли сте запажене резултате. Уверен сам да ћете, на бази дугогодишњег искуства, и убудуће професионално и квалитетно извршавати постављене задатке и допринети унапређењу рада у овој области.

Будите поносни на бројне генерације геодета које још од формирања Географског одељења Ђенералштаба Српске војске 1876. године часно и одговорно представљају геодетску службу.

Честитам вам јубилеј и желим успех у даљем раду.

Честитка припадницима Војногеографског института


Поводом 5. фебруара – Дана Војногеографског института, припадницима Института упућујем срдачне честитке. 

Настављајући традицију дугу 140 година, од формирања Географског одељења Ђенералштаба Српске војске, свакодневно потврђујете да су истраживачко-развојни рад и израда геотопографског материјала по савременим стандардима од изузетне важности за Војску Србије и систем одбране у целини.

Честитам вам јубилеј, са жељом да и убудуће својим радом на истраживачком и научном пољу стварате услове за јачање оперативних способности Војске Србије.

Честитка колективу Институа за стратегијска истраживања


Колективу Института за стратегијска истраживања, у име припадника Војске Србије и своје лично, честитам 5. фебруар – Дан Института.

Свој празник прослављате у знак сећања на 1876. годину и формирање Историјског одељења при Генералштабу, чиме је институционално утемељено бављење војном историјом.

Својим несебичним радом и залагањем, кроз истраживања из области безбедности и одбране, као и других војнодруштвених наука, допринели сте јачању безбедности система одбране Републике Србије.

Честитајући вам јубилеј, желим да и убудуће постижете значајне резултате и својим научноистраживачким радом, доприносите успешном развоју Војске Србије.

Честитка колектива Војног архива


Колективу Војног архива, у име припадника Војске Србије и своје лично, честитам 5. фебруар – Дан установе.

Ове године прослављате јубилеј – 140 година од формирања Историјског одељења чији је задатак био да „прибира историјска дата“, чува целокупну архиву и руководи Генералштабном библиотеком. Вредности која су вам поверене на чување доказују важност ваше установе не само данас, већ током читавог времена постојања.

Честитам вам јубилеј и желим пуно успеха у даљем раду.

Повезане вести