Дедамразијада на аеродрому „Батајница“

Среда, 27.12.2017 | Цивилно-војна сарадња

На војном аеродрому у Батајници, у организацији 204. ваздухопловне бригаде и Фондације „Осмех на дар“, данас je одржана традиционална акција поделе пакетића угроженим малишанима.

На војном аеродрому у Батајници данас су Деда Мраз и Добра Вила поделили новогодишње пакетиће деци из Дома за децу и омладину без родитељског старања „Споменик“ из Панчева, „Дечијег села“ из Обреновца, као и деци из породица с четворо и више деце са територије града Београда.

Припадници 204. ваздухопловне бригаде, заставник Горан Крајиновић који је за ову прилику био у улози Деда Мраза и потпоручник Милица Оровић која је била у костиму Добре Виле, на аеродром су стигли авионом Ан-26 из састава 138. транспортне авијацијске ескадриле Војске Србије, након чега су поделили новогодишње пакетиће које је обезбедила Прва студентска хуманитарна организација „Осмех на дар“.

Заменик команданта 204. ваздухопловне бригаде пуковник Саша Мијаиловић, истакао је да је свим припадницима велико задовољство што имају прилику да улепшају дан најмлађима.

– Пилоти наше транспортне авијације су у протеклом периоду стигли на аеродроме у Европи, Азији, Африци, али данас смо имали један специјалан задатак, одлетели смо до Лапоније и довезли Деда Мраза с Добром Вилом, рекао је пуковник Мијаиловић, напомињући да су сви запослени на батајничком аеродрому срећни што су имали прилику да поделе чаробне празничне тренутке с децом без родитељског старања.

Андрија Ташмановић из студентске организације „Осмех на дар“ подсетио је да је до сарадње с 204. ваздухопловном бригадом дошло пре шест година и да се од тада сваке године успешно и на обострано задовољство организује подела новогодишњих пакетића на војном аеродрому. Он је нагласио да је ове године око 40 малишана имало прилику да се у празничној атмосфери дружи с ваздухопловцима, напомињући да се труде да сваке године доведу друге малишане.

Реч је о сад већ традиционалној манифестацији коју шести пут за редом на батајничком аеродрому организују припадници 204. ваздухопловне бригаде и Фондација „Осмех на дар“ покушавајући да у празничној атмосфери и уз новогодишње пакетиће улепшају предстојеће празнике угроженим малишанима из институција посвећених васпитавању деце.

Повезане вести