Спремност снага за хитно реаговање за обезбеђење виталних објеката

Среда, 8.3.2017 | Обука

Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерaл Љубиша Диковић обишли су током ноћи и јутра део снага Војске Србије за хитно реаговање.

Провера оперативних способности дела јединица наставља се и данас на више локација широм Србије, а проверава се спремност јединица да у најкраћем року одговоре на постављене задатке у оквиру предвиђених сценарија кризне ситуације.
 
Према речима директора Инспектората одбране генерал-мајора Горана Радовановића ванредни инспекцијски надзори један су од задатака који извршава Инспекторат одбране, у оквиру својих редовних активности.
 
- У том смислу, ми извршавамо и ванредне инспекцијске надзоре Војске Србије, у овом случају, снага за хитно реаговање. У току ноћи смо проверавали део јединица Војне полиције и Специјалне бригаде са циљем утврђивања њихове оспособљености и способности за извршавање задатака обезбеђења виталних објеката од значаја за систем одбране - истакао је генерал Радовановић.

Током ноћи, како је нагласио, реализовани су задаци у рејону аеродрома “Батајница” и на основу досадашњих резултата и извештаја инспектора са терена, те јединице су показале веома висок степен способности за извршавање функционалних задатака.
 
По наређењу министра одбране и одлуци председника Републике, пре две ноћи је почела провера оперативних способности дела јединица Војске Србије. У питању је ванредни, ненајављени, теренски инспекцијски надзор над оперативним способностима дела снага за хитно реаговање који ће се реализовати до 9. марта на више локација у Србији.

Повезане вести