Наставна посета слушалаца 60. класе Генералштабног усавршавања Генералштабу ВС

Среда, 15.3.2017 | Актуелности

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас полазнике 60. класе Генералштабног усавршавања који ће боравити у наставној посети Генералштабу Војске Србије.

Пријему у Генералштабу присуствовали су чланови Колегијума начелника Генералштаба, начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић и начелник Школе националне одбране пуковник др Мирослав Талијан.

Генерал Диковић је официрима говорио о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, као и најзначајнијим задацима које Војска Србије тренутно реализује.

– Велико је задовољство бити међу полазницима нашег највишег војног усавршавања, који су себе кандидовали за потенцијалне руководиоце на најодговорнијим дужностима у Министарству одбране и Војсци Србије. Наставни план и програм Генералштабног усавршавања прати све савремене токове, а када имате добар наставни кадар који уме да пренесе знање и амбициозне слушаоце попут вас, успех је загарантован – рекао је, између осталог, генерал Диковић.

Начелник Генералштаба пожелео је полазницима успешан завршетак школовања, а посебно је поздравио представнике оружаних снага Македоније и Босне и Херцеговине са којима Војска Србије, како је истакао, остварује добру војно-војну сарадњу.

Током дводневне посете полазници ће, кроз панел-дискусије са начелницима организационих јединица Генералштаба, детаљно сагледати место и улогу ових целина у систему одбране, функције и задатке које реализују, као и њихове специфичности.  

Повезане вести