Припреме за „Челик 2017“ на полигону Никинци

Среда, 3.5.2017 | Обука

Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, присуствовали су на полигону Никинци припремама пред централну свечаност поводом Дана Војске Србије и Дана победе.

Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, присуствовали су на полигону Никинци припремама пред предстојећу централну свечаност поводом Дана Војске Србије и Дана победе, која ће на том полигону бити одржана у уторак 9. маја.

Говорећи о сценарију централне свечаности, министар Ђорђевић је најавио да ће том приликом бити извршено бојево гађање са артиљеријским и ракетним наоружањем, а биће приказано и дејство тенкова, ваздухоплова, али и пешадијског наоружања.
 
- У приказима ће учествовати припадници војске и полиције, а наши грађани ће, путем ТВ преноса, бити у прилици да виде чиме располаже наша војска, као и могућности нових производа Одбрамбене индустрије Србије. Велики број средстава и њихово дејство биће приказани јавности први пут – нагласио је министар Ђорђевић, додајући да ће на свечаности у Никинцима, осим припадника Министарства одбране и Војске Србије и МУП-а, присуствовати и државни врх, министри у Влади, представници војно-дипломатског кора, као и гости из иностранства.
 
Централну свечаност, под називом „Челик 2017“, обележиће атрактиван програм, са посебним акцентом на приказ достигнутог степена развоја наоружања и војне опреме из развоја Војнотехничког института и привредних друштава из групације Одбрамбене индустрије Србије и Југоимпорт СДПР-а, са бојевим гађањем.

Том приликом, биће приказане перформансе и могућности средстава међу којима су вишенаменска оклопна возила „Милош“ и „Лазар“, системи „Морава“ и „Огањ“, самоходна хаубица „НОРА“, као и нови модел модуларне пушке, универзална покретна артиљеријска рачунарска станица УПАРС, а први пут широј јавности биће представљен и систем „АЛАС“.
 
У оквиру програма, посвећеног приказу оспособљености дела јединица Војске Србије, биће изведен и приказ решавања талачке ситуације који ће заједно реализовати припадници „Кобри“ Војске Србије и Специјалне антитерористичке јединице МУП-а. Програм ће употпунити и налети ваздухоплова РВиПВО.

Повезане вести