Припадници Војске Србије на вежби у Босни и Херцеговини

Петак, 28.10.2016 | Обука

Припадници Војске Србије учествовали су на међународној вежби „Regex 16“, која је одржана ове недеље на полигону „Мањача“ и у касарни „Козара“ у Бањалуци.

Заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић присуствовао је јуче дану високих званица међународне вежбе „Regex 16“, која је, уз учешће припадника Војске Србије, одржана ове недеље на полигону „Мањача“ и у касарни „Козара“ у Бањалуци.

Из Војске Србије на вежби су учествовали штабни официри и вод војне полиције декларисан за учешће у мултинационалним операцијама. У руководству вежбе била су ангажована двојица наших официра, у командама мултинационалне бригаде и мултинационалне борбене групе – шест штабних официра, док je задатке на терену извршавалo 46 припадника Трећег батаљона војне полиције Копнене војске са борбеним возилима и наоружањем.

Организатор вежбе је 6. пешадијска бригада Оружаних снага БиХ, а учествовало је око 1000 војника – из  војски БиХ, Грузије, Јерменије, Јордана, Македоније, Пакистана, Србије Туниса, Уједињених Арапских Емирата, Украјине и Црне Горе, као и војници из састава војне операције ЕУ у БиХ.

Учесници вежбе су прошли комплетну процедуру доношења војних одлука у оквиру планирања операције подршке миру и били су у прилици да валидност донетих одлука провере путем рачунарских симулација и радом на терену.

Повезане вести