Обележен...

Обележен Дан примирја у Првом светском рату

11.11.2018 | Култура и традиција Изасланик председника Републике Србије генерални секретар председника Никола Селаковић, у пратњи гп Милана Мојсиловића и гм Душка Жарковића, положио је венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана примирја

10.11.2018 | Култура и традиција Поводом 11. новембра Дана примирја у Првом светском рату, на Савској тераси Калемегданског парка извршена је почасна артиљеријска паљба са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа.
Такмичење...

Такмичење у страљаштву поводом дана Прве бригаде

01.11.2018 | Култура и традиција Традиционалним такмичењем у гађању пиштољем на градском стрелишту у Новом Саду данас су почеле активности обележавања Дана Прве бригаде копнене војске уз учешће још деветнаест екипа из Новог Сада.
Богат...

Богат програм у Нишу поводом Дана Копнене војске

13.11.2017 | Култура и традиција Поводом Дана примирја у Првом светском рату, Дана Копнене војске и Дана пешадије, припадници Копнене војске су за грађане Ниша приредили богат културно-уметнички програм.
Почасна...

Почасна артиљеријска паљба поводом Дана примирја

10.11.2017 | Култура и традиција Поводом Дана примирја у Првом светском рату, данас је са Савске терасе на Калемегдану, изведена почасна артиљеријска паљба са десет плотуна. Паљбу је извео почасни батаљон Гарде Војске Србије.
Обележавање...

Обележавање Дана примирја у Првом светском рату

11.11.2016 | Култура и традиција Дан примирја у Првом светском рату – 11. новембар – обележен је данас полагањем венаца и свечаним академијама, уз највише државне и војне почасти, широм Републике Србије.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана примирја у Првом светском рату

10.11.2016 | Култура и традиција Поводом обележавања 11. новембра – Дана примирја у Првом светском рату, припадници Гарде Војске Србије извршили су почасну паљбу са Савског платоа на Калемегдану.
Генерал...

Генерал Понош положио венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали

11.11.2008 | Активности НГШ Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош, уз највише војне почасти, положио је данас венац председника Републике Србије на Споменик незнаном јунаку на Авали.