ВОЈСКА СРБИЈЕ

Прво...

Прво међународно такмичење војних возача

17.05.2018 | Међународна сарадња На аутодрому „Берановац“ код Краљева данас је завршено прво Међународно такмичење војних возача, на коме је учествовало девет екипа из Србије, Русије, Босне и Херцеговине, Аустрије и Мађарске.
Свечаности...

Свечаности поводом Дана Војске у градовима Србије

23.04.2018 | Култура и традиција У присуству бројних грађана, на градским трговима и улицама у Крушевцу, Зајечару, Панчеву, Новом Саду, Краљеву и Нишу данас су организоване војне свечаности поводом Дана Војске Србије.
Министар...

Министар Вулин на празник у Копненој зони безбедности

08.04.2018 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта Копнене војске и начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове, обишао је базу „Шушњак“ и њеним припадницима пожелео срећан Васкрс.
Припадници...

Припадници Војске Србије обележили Дан сећања

24.03.2018 | Култура и традиција У командама, јединицама и установама Војске Србије данас је обележен 24. март – Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године.
Променадни...

Променадни дефилеи војних оркестара и приказ наоружања по градовима

14.02.2018 | Култура и традиција У сусрет Дану државности, Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије извео је данас у центру Београда променадни дефиле од Трга републике и Кнез Михаилове улице до Војног музеја.
Уз овакву...

Уз овакву војску свима миран сан

12.02.2018 | Други о нама Репортери „Новости“ са припадницима ВС у копненој зони безбедности према северном делу Космета. "Под лупом" административна линија од око 40 километара.
Пријем у...

Пријем у Генералштабу поводом војних празника

27.10.2017 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегације рода оклопних јединица, ветеринарске и метеоролошке и навигацијске службе поводом предстојећих војних празника.
Реконструисан...

Реконструисан пут ка кући војводе Бојовића

02.10.2017 | Цивилно-војна сарадња Припадници Војске Србије су завршили реконструкцију пута до родне куће војводе Петра Бојовића у селу Мишевићи код Нове Вароши.
Обука...

Обука резервног састава Друге бригаде

22.09.2017 | Обука У јединицама Друге бригаде копнене војске ових дана лица из резервног састава изводе обуку и тактичка увежбавања за различите специјалности кроз теме из стројеве, тактичке и ватрене обуке.
Генерал...

Генерал Диковић обишао јединице у Краљеву

11.09.2017 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас део јединица Друге бригаде копнене војске и 126. бригаде ВОЈИН у Краљеву.