Обилазак јединица Треће бригаде копнене војске

Уторак, 13.12.2022 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас јединице Треће бригаде копнене војске у Куршумлији. 

О ситуацији у зони одговорности и стању у јединици министру одбране и начелнику Генералштаба реферисао је командант Треће бригаде пуковник Драган Антић, након чега је презентован део способности пешадијских, механизованих и јединица војне полиције.

Министар Вучевић је, после приказа обучености и разговора са старешинама и војницима, поручио да је Србија мирна и сигурна док има овако снажну војску спремну да изврши сваки задатак који добије од врховног команданта.

– У јуначкој Топлици, заједно са начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем и осталим старешинама Војске Србије обилазимо гарнизон у Куршумлији и вршимо увид у стање јединица које су овде распоређене, морал наших војника, подофицира и официра, стање опреме и наоружања – рекао је министар Вучевић.

Он је истакао да је то била прилика да се у непосредном разговору размене мишљења у вези са плановима за наредни период, а у складу са наредбама државног врха.

— И одавде могу да пошаљем јасну поруку да је Војска Србије спремна да изврши сваки задатак који добије од своје државе, од председника Републике као врховног команданта, чувајући територијални интегритет и суверенитет земље — поручио је Вучевић и подвукао да је Војска највећи заштитник и чувар слободе свих грађана Србије.

Повезане вести