Заједничка обука јединица из састава Команде за обуку

Четвртак, 28.3.2024 | Из јединица
На више полигона и вежбалишта Војске Србије у току је реализација обуке борбених група из састава Команде за обуку у оквиру припрема за учешће на предстојећој здруженој тактичкој вежби с бојевим гађањем.

У теренским условима, војници и старешине пролазе садржаје из ватрене и тактичке обуке и увежбавају извођење борбених дејстава у одбрамбеним и нападним операцијама, док штабни официри и подофицири у командама бригада додатно унапређују своју оспособљеност за планирање операција и командовање снагама.

Део јединица које обуку изводе на полигону „Пасуљанске ливаде“ данас је обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Он је током обиласка присуствовао реализацији програмских гађања из аутоматских бацача граната и минобацача и том приликом се уверио у висок ниво обучености послуга за реализацију ватрених задатака.

У разговору с командантима ангажованих састава, генерал Мојсиловић је дао усмерења за даљи рад и унапређење борбене готовости, похваливши притом организацију живота и рада у теренским условима и професионално ангажовање војника и старешина на обуци.

Повезане вести