Висока оспособљеност припадника 63. падобранске бригаде

Уторак, 15.8.2023 | Из јединица
Припадници 63. падобранске бригаде Војске Србије континуирано реализују разноврсну обуку, како у рејону базирања тако и ван мирнодопске локације, са циљем очувања високог нивоа борбене готовости јединице за извођење операција специјaлних снага.

На једном од полигона Војске Србије реализује се обука борбених тимова из састава ове бригаде, као и стручно-специјалистичко оспособљавање професионалних војника који су у јединицу примљени почетком овог месеца по Пројекту 5000, након успешно завршене селективне обуке.

Њих је данас обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом је присуствовао делу борбене обуке и реализацији припремних гађања из пешадијског наоружања.

Борбени тимови су увежбавали извођење школско-борбеног скока и дејство извиђачких органа уз употребу дронова, док су новопримљени професионални војници реализовали гађања из савременог наоружања којим је опремљена јединица, остваривши притом одличне резултате.

У наставку обиласка, генерал Мојсиловић је присуствовао завршном сегменту оспособљавања полазника Основне падобранске обуке — реализацији ноћних скокова десантним падобраном.

Изражавајући задовољство приказаном оспособљеношћу војника и старешина за извођење падобранских скокова и извиђачких дејстава и за ефикасно неутралисање циљева, њиховим односом према задацима и високим моралом, начелник Генералштаба је истакао да се од припадника ове елитне јединице Војске Србије очекује врхунска обученост и спремност да изврше сваки задатак који се пред њих постави.

Повезане вести