Обилазак базе „Мрче“ у Копненој зони безбедности

Субота, 6.8.2022 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике Војске Србије који задатке извршавају дуж административне линије са Косовом и Метохијом у зони одговорности базе „Мрче“.

Генерал Мојсиловић је током обиласка сагледао организацију живота и рада у бази, изазове са којима се суочавају припадници снага безбедности Републике Србије у овом делу земље и достигнуте способности јединице. Он се овом приликом лично уверио у одличну оспособљеност војника и старешина Друге бригаде копнене војске, у чијој је одговорности база „Мрче“, за реализацију задатака на контроли Копнене зоне безбедности и обезбеђењу административне линије са Косовом и Метохијом.

Начелник Генералштаба је на крају обиласка похвалио припаднике јединице, који у сложеним условима у Копненој зони безбедности професионално реализују све задатке и тако дају пун допринос јачању борбене готовости Војске Србије и стању безбедности у овом делу Републике Србије.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка база у Копненој зони безбедности били су заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић и начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић.

Повезане вести