Полагање војничке заклетве у касарнама у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу

Петак, 18.12.2020 | Из јединица
Војне свечаности поводом полагања војничке заклетве одржане су данас у касарнама Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу.

Изговарајући текст заклетве, да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије обавезало се око 300 војника на служењу војног рока генерације „децембар 2020“ и кандидата из грађанства за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО. 

У касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву полагању заклетве је присуствовао потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, који је истакао да су млади људи који се данас заклињу на верност отаџбини и своју будућност везују за систем одбране још један доказ заслуженог поверења и угледа који Војска ужива међу грађанима Србије. 
 
Полагање војничке заклетве у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу војницима је честитао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, а у касарни „Аеродром“ у Сомбору заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

Свечаности су одржане уз примену свих мера за сузбијање и спречавање ширења заразне болести ковид 19.

Повезане вести