Специјалистичка обука будућих подофицира РВ и ПВО

Четвртак, 24.2.2022 | Обука
У Центру за обуку ратног ваздухопловства и ПВО на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је трећи модул обуке кандидата за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

У овом модулу који траје девет недеља, будући подофицири Ратног ваздухопловства и ПВО усвајају неопходна војно-стручна знања и вештине за обављање почетних подофицирских дужности у оквиру артиљеријско-ракетних јединица за ПВД, јединица ваздухопловно-техничке службе и службе ваздушног осматрања и јављања. 

Програмом обуке обухваћени су теоријски и практични садржаји на средствима ракетне и радарске технике чијом реализацијом кандидати стичу неопходна знања за правилан и безбедан рад на опслуживању и основном одржавању ваздухоплова и система за ваздушно осматрање и јављање и противваздухопловна дејства.

Последња – четврта фаза обуке реализује се у јединицама Војске Србије, где се кандидати оспособљавају за дужности техничара за ваздухопловне моторе, наоружање и опрему, операторе на радарским и ракетним системима и опште ваздухопловне дужности.

Курс за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО траје шест месеци и обухвата два основна, специјалистички и модул стажирања. Кандидати који успешно савладају све модуле биће промовисани у чин водника и ступити у строј професионалних припадника Ратног ваздухопловства и ПВО.

Повезане вести