Војска Србије успешно завршила ангажовање у Словенији

Среда, 23.8.2023 | Из јединица
Други део контингента Војске Србије који је учествовао у хуманитарној операцији спречавања, отклањања, ублажавања и санирања последица поплава у Републици Словенији вратио се вечерас у Србију.

У овој групи су 34 припадника Војске Србије који су били ангажовани на задацима дезинфекције објеката и земљишта, снабдевања водом и горивом и на извођењу инжињеријских радова у угроженим подручјима на североистоку Словеније. 

Њих су у касарни „Топчидер“ у Београд дочекали државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић. Том приликом, државни секретар Јелић, у име врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, министра одбране Милоша Вучевића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, поздравио је припаднике Војске Србије и истакао да је њихово ангажовање оцењено као високо професионално и да је Војска Србије у сложеним условима показала спремност и оспособљеност приликом реализације задатака, овог пута у пружању помоћи становништву у хуманитарној операцији.

У пружању помоћи словеначком народу учествовала су и 22 припадника Војске Србије са хеликоптерима Х-145М и Ми-17 који су се вратили у земљу прошлог петка, након успешног ангажовања на задацима ваздушног транспорта спасилачких екипа, цивила, воде, горива и других материјала у најтеже погођеним планинским областима Корушке и Штајерске.

Повезане вести