Признања за службене војне псе

Понедељак, 9.5.2022 | Из јединица
Центар за обуку паса Војске Србије богатији је за седам признања која су службени пси ове јединице освојили на 30. Међународној кинолошкој манифестацији „CACIB Ниш 2022“ и 18. „Калча купу“, одржаним јуче у Нишу. 

Реч је о престижним међународним манифестацијама, на којима се у десет категорија осим паса из Републике Србије, ове године такмичило још око 600 паса из Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе.

Службени пси Војске Србије су овом приликом освојили седам пехара на надметању шарпланинаца у појединачној конкуренцији и плакету „Пуковник др Слободан Теодосић“, која се од ове године, у част некадашњег команданта Центра за обуку паса и оснивача нишке кинолошке организације, додељује у категорији за најбољи пар шарпланинаца.  

Центар за обуку паса је намењен за дресуру, здравствено збрињавање, узгој и репродукцију паса, обуку и усавршавање кадра ветеринарске службе, а одлични резултати и признања која Центар остварује на међународним такмичењима говоре о квалитету рада у овој јединици Команде за обуку.

Повезане вести