Обука за подофицире у Ратном ваздухопловству и ПВО

Среда, 22.6.2022 | Обука
У јединицама Команде за обуку овог месеца је започело усавршавање полазника треће класе Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, који су успешно прошли селекцију по јавном конкурсу из фебруара ове године.

Њихово оспособљавање траје шест месеци и реализује се у четири модула, након чега ће бити промовисани у чин водника и ступити у професионални строј припадника Војске Србије.

Прва два модула, током којих полазници стичу знања неопходна за обављање основних војничких дужности и развијају лидерске способности за командовање одељењима, реализују се у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“. Будући подофицири се након тога упућују на специјалистичку обуку у Центар за обуку Ратног ваздухопловства и ПВО, где ће се практично оспособљавати за руковање средствима родова и служби. 

Последња фаза усавршавања се реализује у јединицама Војске Србије, где се у складу са радним местима за која су конкурисали кандидати обучавају за авио-оружаре, авио-техничаре и операторе на радарским и ракетним системима, како би спремно дочекали прве старешинске дужности у Ратном ваздухопловству и ПВО.

Повезане вести