Почаст народном хероју Милану Тепићу

Четвртак, 29.9.2016 | Култура и традиција

У Београду је данас одата пошта мајору ЈНА народном хероју Милану Тепићу, који је пре 25 годинa страдао бранећи складиште борбених средстава у селу Беденику код Бјеловара.

У Београду је данас уз војне почасти, помен и полагање венаца одата пошта мајору ЈНА народном хероју Милану Тепићу, који је пре 25 годинa страдао бранећи централно складиште борбених средстава у селу Беденику код Бјеловара, од хрватских паравојних формација које су опколиле складиште.

Мајор Тепић је тада дигао у ваздух војно складиште, али и себе. С њим је погинуо и војник на одслужењу војног рока Стојадин Мирковић, који је упркос наређењу остао уз мајора Тепића, дејствујући из оклопног транспортера по непријатељу све док није погођен противоклопним пројектилом.

После помена, који је служио главни војни свештеник мајор Слађан Влајић, венце су положили чланови породице мајора Милана Тепића, представник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, делегација Министарства одбране и Војске Србије предвођена замеником начелника Генералштаба генерал-потпуковником Јовицом Драганићем, као и делегације удружења које негују слободарске традиције Србије.

Комеморацији крај спомен-плоче испред Клиничко-болничког центра „Драгиша Мишовић“ присуствовао је и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и бројни пријатељи и грађани — поштоваоци херојског дела мајора Милана Тепића.

Повезане вести